ИНФОРМАЦИЯ
Свинско с булгур
Ако сте любители на булгур и свинско месо, тази рецепта е подходяща за вас! Често, това ястие се приготвя за Месни заговезни. Ето и как да си приговтие свинксо с булгур:
-
Подготовка
15 м -
Готвене
50 м -
Готово след
65 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 750 гр свинско месо
- 400 гр булгур
- 150 гр лук кромид
- 15 гр сол
- 5 гр черен пипер
- джоджен на вкус
- магданоз на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Нарязаното на парчета месо се запържва леко с нарязания лук, долива се вода и всичко се слага на тих огън, докато се свари.
СТЪПКА 2
Върху свареното месо се поставя отделно свареният с вода и малко сол, булгур, оставя се отново да поври малко, като се поръсва с червен пипер и подправките.
Хранителни Факти
Свинско с булгур
Количество за порция
Калории 610
Калории от мазнини 288
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 32g
49%
Наситени мазнини 12g
60%
Полинаситени мазнини 3g
Мононаситени мазнини 14g
Холестерол 169mg
56%
Натрий 2394mg
100%
Калий 796mg
23%
Общо въглехидрати 23g
8%
Фибри 5g
20%
Захари 2g
Протеин 55g
110%
Витамин A
2%
Витамин C
4%
Калции
6%
Желязо
19%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.