Илачи за болни стави и язвена болест

Рецепти за болни стави и язвена болест

Илачи за болни стави и язвена болест

При болни стави

  • 20-30 дафинови листа се запарват с две чаши вряла вода. Кипят се 5 мин, след което се задушават в термос или друг подходящ съд в продължение на 3-4 часа.
  • Отварата се пие на малки глътки, като трябва да стигне за 12 часа. Процедурата се повтаря 3 дни. Преди следващата се прави прекъсване от 1 седмица.
  • Това лечение може да се повтаря през седмица 1-2 пъти годишно.
  • *300 г диви кестени, нарязани на ситно, се заливат с 500 мл водка. Сместа стои 14 дни , като всеки ден се разбърква. Може да се съхранява няколко години. Болните места се натриват всяка вечер и болките постепенно утихват.

  • Вареният ориз има способността да извлича солите от ставите. Колкото повече преседява оризът във водата, толкова е по-ефективен. В чаша вода сипете 2-3 супени лъжици ориз. След 24 часа сложете още една чаша вода и ориз, а в първата сменете водата. След още 24 часа сложете трета чаша вода с ориз и сменете водата в първата и втората. Така се процедира до 5 чаши. На 6 ден оризът от первата чаша се вари и се изяжда без сол, като се замества с нова чаша. Желателно е да се консумира сутрин на гладно. Трябва да минат 3-4 часа, преди да хапнете нещо друго, за да има време оризът да има време да извлече натрупаните соли. Курсът на лечение е 40 дни.
Илачи за болни стави и язвена болест
Илачи за болни стави и язвена болест

При язвена болест на стомаха и дванадесетопръстника

  • Пийте на гладно по ¾ чаша пресен сок от картофи. После полегнете за половин час. След час може да се храните. Лечението е 10 дни, след това 10 дни прекъсва и следва още 10 дни пиене на сок.
  • Смелете 40 г прополис и го залейте с ½ литър зехтин. Сложете сместта да заври на водна баня. Пие се в топъл вид по една супена лъжица 1 път на ден.
  • Смучете по едно зрънце борова смола – колкото главичката на кибритена клечка – по 3 пъти на ден.
  • Прясна неподсолена вода от варени изчистени картофи се пие по ½ литър 3 пъти на ден 20 мин преди ядене в продължение на 4 седмици.
  • Сок от френско грозде – 3 пъти на ден по ½ чаша.
  • Налагайте на корема си компрес от марля, натопена в отвара от полски хвощ и борови клонки.
  • Разбийте белтъка на едно пресно яйце с една чаена лъжичка пудра захар и една супена лъжица растително масло. Приемайте от тази смес на гладно по една супена лъжица в продължение на 10 дни.

Back to top button