Храни и афродизиаци

Храни които притежават естествени свойства за сексуално влечение

Сексуално влечение с определени храни

Забравете за съмнителните любовни напитки и за виаграта – обикновеното посещение в супермаркета ще ви осигури всичко необходимо, за да направите сексуалният си живот ярък като фойерверк!

Храни и афродизиаци
Храни и афродизиаци

Мисълта, че някои хранителни продукти (т нар афродизиаци) притежават естественото свойство да възбуждат сексуалното влечение, е стара като света. Всъщност афродизиаците широко са използвани още в Древна Гърция за решаването на нетрадиционни сексуални проблеми: намалена сексуална активност, подобряване на плодовитостта и засилване на сексуалната издръжливост и яркостта на усещанията.

Свързани статии

Ако се пренесем в галантната епоха на Просвещението, ще видим, че Джакомо Казанова, славещ се като изключителен любовник и съблазнител, също е истински ценител на специализирани деликатеси. Ако се вярва на легендата, той успява да съблазни млада девица, като я храни със стриди и по този начин събужда непреодолимото ѝ сексуално желание. 

Преди да се посмеем обаче над тази история и да я забравим като забавна измислица, нека се замислим за минута. Както и в други исторически анекдоти, в нея има частица истина. Стридите съдържат много цинк и желязо. Желязото способства за преноса на кислород по кръвоносните съдове, а цинкът е основен елемент, стимулиращ метаболизма и повишаващ съдържанието на хормона тестостерон. Всичко това влияе на сексуалното желание на мъжете и жените.

Макар съществуването на афродизиаците да не е подкрепено с научни факти, последни изследвания, потвърждават възбуждащите свойства на някои продукти. Според учените някои храни съдържат определени витамини и минерали, които могат да служат за сексуални стимулатори и да осигурят здравословно либидо. Добавете в менюто си няколко афродизиака и страстите в спалнята ще достигнат невиждан досега градус.

Ето някои продукти, които навяват сексуални мисли:

Лютият пипер чили

Лютият пипер чили
Лютият пипер чили

В буквалния смисъл може да доведе вашите отношения до точката на кипене. Чилито съдържа веществото капсаицин, придаващо лютивия му вкус. Капсаицинът увеличава притока на кръв към определени части на тялото и разкрепостява сексуално. Лютите подправки усилват сърцебиенето и секретирането в кръвта на ендорфини в организма. Поглезете се с шоколад преди секс или по време на прелюдията.

Целината

Целината
Целината

Едва ли ви идва наум при споменаването на сексуалните възбудители, но не бива да подценявате наистина огромния ѝ потенциал! Целината е най-силния афродизиак, тъй като съдържа алдостеронхормон, който се отделя с мъжката пот и възбужда жените. Така, че дами, ако вие нужен тласък в интимната близост, пригответе на любимия си блюдо с целина и удобно се разполагайте в леглото…

Индийското орехче

Индийското орехче
Индийското орехче

Високо се цени от китайските жени и се ползва с репутацията на ненадминат афродизиак. В голямо количество то може да оказва халюциногенно въздействие. Добавете малко есенция от индийско орехче в топла тиквена супа или просто го носете със себе си в чантата по време на среща.

Аспержи

Аспержи
Аспержи

Благодарение на формата си аспержата отдавна се смята за символ на плодородието. Освен това този зеленчук има и други достойнства: съдържа например витамин Е, който пренася кислорода до половите органи. Нахранете любимия с няколко аспержи и бъдете сигурни, че няма да съжалявате.

Бананите

Банани
Банани

Те са прекрасен източник на калий и витамини от групата В, който помагат на мъжете и жените да достигат оргазъм и усилват сексуалната издръжливост. Бананите съдържат също ензима бромелин, който укрепва мъжкото либидо.

Продуктите, потискащи желанието, т е влияещи негативно на либидото, могат да превърнат интимния ви живот в хаос. За да се застраховате от катастрофа, намалете употребата на въглехидрати, мазнини, алкохол и пържено.  Всичко това може да доведе до втвърдяване на артериите и намаляване на притока на кръв към гениталиите.

За мъжете пърженото е особено опасното предизвиква натрупване на трансмазнини, понижаващи нивото на тестостерона. Избягвайте също полуфабрикати и продукти с високо съдържание на сол и захар, които предизвикват потискане и изпаряване на сексуалното желание.

?И така, готови ли сте за кулинарни експерименти? Запалете свещи, облечете най-сексапилното бельо и пуснете романтична музика.

Вижте още и ⤵️
Тайната на идеалния секс
Какво засилва желанието за секс при мъжете?
Колко сме сексуални според нумерологията
Най-сексуалните зодии

Back to top button