10 женски практики които водят до раздяла

Кои женски практики унищожават любовта?

Защо двойки се разделят?

Знаете ли, че 42% от двойките се разделят! Причината за това се дължи на липсата на уважение, стремежът към доминиране във връзката, негативно въздействие на самочувствието, както и определени недостатъци, които подлудяват другия (мърсотия, безпорядък и т.н.)

10 женски практики които водят до раздяла
10 женски практики които водят до раздяла

Има безброй други причини, които биха могли да доведат до раздяла дори в най-прекрасните семейства. В началото на една връзка, през погледа на влюбения тези причини изглеждат сладки, но с времето се превръщат във врагове на идилията с привързаността.

Свързани статии

Ето и някои от дразнещите причини за раздяла:

Тялото като оръжие

Манипулирането на мъжа до себе си с помощта на женското тяло никога не е било добър начин за постигане на целите. В началото на връзката този подход ще даде очакваните резултати, тъй като мъжете обикновено се поддават лесно на съблазън, но с времето осъзнават, че това е просто хватка да бъдат използвани.

Случва се и обратната ситуация – когато жената лишава партньора си от секс заради някакво провинение. Той може да си даде вид, че всичко е наред и дори да се шегува със ситуацията, но в действителност е възможно да запомни и да не прости.

Oпасни въпроси

„Напълняла съм – това харесва ли ти, или е лошо?“, „Тази рокля ми стои доста по-зле, отколкото, ако я облече Анджелина Джоли – така ли е?“ Въпроси от този род не бива да се задават на мъжете, защото те просто не знаят какво да отговорят. И жените, понеже не ги устройва промърмореният отговор: „Какво говориш, ти си най-хубава от всички.“, могат да започнат с упреци, че партньорът не им обръща внимание и става тя една…

Нахлуване в личното пространство

В началото на съвместния живот може да бъде дори забавно да се намесваш в личния живот на партньора, и това поведение е типично за много жени. Ако мъжът не се разбунтува срещу това прекрачване на границите го чака незавидно бъдеще на мъж под чехъл, при което не може да направи и крачка без одобрението на любимата.

За това има просто обяснение: жените са по-социални от мъжете и се чувстват по-комфортно, когато са близо до любимия. А природата на силната половина от човечеството предполага необходимост от повече лично пространство, в което мъжете се чувстват уверени и спокойни.

Разговор с недомлъвки

Когато жената не може да си каже направо онова, което иска, но ѝ е важно да сподели, започва да си служи със загадъчни фрази и недомлъвки. Това по принцип не е добра идея, тъй като мъжкото мислене е по-директно – повечето представители на силния пол не обичат да разгадават шифровани послания.

Ролята на свенлива и простодушна

Много жени могат да прикриват своите достойнства и да изглеждат по-глупави, отколкото са в действителност. В някои ситуации този подход наистина е удобен, стига да не се преиграва. Когато ни идва отвътре да се държим като свенливи създания, които се нуждаят от мъжка защита, нека си припомним, че тази роля се харесва на момчетата в определени дози. Когато установят, че са заблуждавани, престават да имат доверие.

Момиче от корицата

На пръв поглед става дума за козметика, защото гримът е най-доброто средство за подчертаване на красивите черти и замаскиране на не толкова красивите, само че естествената външност винаги е за предпочитане пред прекаления макиаж. И за това има причините са психологически: липсата на козметика или гримът, нанесен така умело, че да не дразни, показва, че жената е открит човек и няма проблем със самочувствието.

Докато яркият грим предполага, че неговата притежателка е недоверчива и притворна.

Освен това, мъжете имат малко по-различна представа за красотата от жените и това е доказано още през 1989 г., когато психологът Ръсел Кларк прави следния експеримент: кара жени с обикновена външност и леко неугледни дрехи да се запознават с различни мъже и да им предлагат да ги заведат у тях. 75% от мъжете приемат предложението, независимо от неидеалната фигура и липсата на грим.

Нахлуване в личното пространство
Нахлуване в личното пространство

Критики по адрес на други жени

Колкото са по-остри критиките по адрес на познати и непознати жени, толкова мъжът е по-склонен да вижда недостатъците на своята дама.

По правило критикуват тези, които са неуверени в себе си, завистливите прибягват до злословия, преиначаване и сплетни, за да манипулират, а яростните обиди, свързани с другите, могат да говорят за желанието на жената да се прави на жертва.

 Откровена манипулация

Грубата и откровена манипулация предизвиква само раздразнение, и е доста вероятно мъжът или да не реагира на потока сълзи, или да си тръгне.

Повечето представители на силния пол предпочитат по-искрени и простодушни партньорки, умните ги притесняват. За да се установят хубави отношения на доверие, най-добрият начин е жените да бъдат прями и честни.

Очакване за неща, което той не е обещавал

Жените се влюбват в потенциалните възможности на мъжете и след време се разочароват от тях! Като не говорим само за материалната страна на живота, а и за различните възгледи за възпитанието на децата, за кариерата, пътешествията.

Единственият начин да се избегне това разочарование е да се обсъдят всички спорни моменти отрано, а не жените да се учудват защо техния партньор не откликва на плановете им.

Детинско поведение

Жените могат да обсъждат с плам и с часове всяка ситуация, дори най-дребната ситуация, но е факт, че потокът от емоционални излияния плаши мъжа, свикнал на ясни, точни и логични коментари.

Пред импулсивността на своите дами повечето мъже предпочитат умението им да контролират емоциите си. Това, естествено, не означава да не проявяваме никакви чувства, но е добре да имаме предвид, че той може да се дразни.

Вижте още и ⤵️
Как различните зодии отблъскват любовта
Молитви за любовно щастие
Избягвайте тези хора ако искате щастлива връзка

?Вижте вашия Любовен хороскоп ❤️

Back to top button