ИНФОРМАЦИЯ
-
Подготовка
20 м -
Готвене
10 м -
Готово след
30 м
СЪСТАВКИ
- 180 грама броколи
- 120 грама бекон
- 160 грама краве сирене
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. градински подправки
- 2 парчета готови питки съдържа глутен
- 50 г. пармезан съдържа мляко
- 8 ч.л. зехтин
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Измийте и подсушете броколите. Загрейте фурната на 200 градуса. Нарежете броколите на малки парченца.
СТЪПКА 2
Загрейте тиган на средна температура и поставете бекона, гответе докато не започне да отделя мазнина, около 2 минути. Добавете супена лъжица зехтин. Запържете докато броколите не станат леко хрупкави, 3-4 минути. Добавете малко сол и пипер, разбъркайте и отстранете от котлона.
СТЪПКА 3
Докато всичко това се приготвя в малко купичка смесете натрошеното сирене, поръсете със зехтин. Добавете супена лъжица чесън и супена лъжица градински подправки. Поръсете със малко сол и черен пипер.
СТЪПКА 4
Разпределете по равно бекона върху питките. Поръсете сиренето и броколите отгоре и сложете малко пармезан.
СТЪПКА 5
Поставете ги в тавичка и ги сложете във фурната. Печете докато сиренето не започне да се топи и питките станат златисто-кафеви - около 4-5 минути.
СТЪПКА 6
Извадете от фурната, разрежете питки на равни парчета и сервирайте.