Постна рецепта за лозови сарми

ИНФОРМАЦИЯ

Постна рецепта за лозови сарми

Рецепта за много вкусна постна вечеря с лозови сарми.
  • Подготовка

    20 м
  • Готвене

    30 м
  • Готово след

    50 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции
Постна рецепта за лозови сарми
Постна рецепта за лозови сарми

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Приготвя се плънката, като лукът се почиства, нарязва се наситно и се задушава в олиото. Добавя се почистеният и подсушен ориз и се пържи, докато добие стъклен вид.

СТЪПКА 2

Овкусява се с чубрица, сол и червен пипер. Накрая оризът се залива с 1 ч. ч. топла вода и се оставя да омекне.

СТЪПКА 3

В средата на всеки лозов лист се поставя по 1 ч. л. от плънката и се увиват сармички. Готовите сармички се подреждат в същата тенджера, в която е приготвена плънката.

СТЪПКА 4

Захлупват се с по-малка чиния и се заливат с вода, която да достигне нивото им. Варят се около 30 минути.

Хранителни Факти
Постна рецепта за лозови сарми
Количество за порция
Калории 410 Калории от мазнини 252
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 28g 43%
Наситени мазнини 4g 20%
Полинаситени мазнини 10g
Мононаситени мазнини 7g
Натрий 1226mg 51%
Калий 91mg 3%
Общо въглехидрати 36g 12%
Фибри 6g 24%
Захари 3g
Протеин 4g 8%
Витамин A 20%
Витамин C 11%
Калции 11%
Желязо 20%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button