ИНФОРМАЦИЯ
Бърза баница по великотърновски с колбас и мерудия
Баницата е традиционно българско ястие. Ние ви предлагаме една интересна рецепта - баница .с колбас и магданоз.-
Подготовка
10 м -
Готвене
25 м -
Готово след
35 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 4 бр. яйца
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 1 ч.л. хлебна сода
- 6 с.л. олио
- 15 с.л. брашно
- 150 гр. сирене натрошено
- 150 гр. салам аз използвах шпеков нарязан на кубчета
- мерудия иначе казано – магданоз на вкус
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- кимион на вкус
- кашкавал настърган за поръсване
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Всички продукти се объркват в купа и сместа се излива в съда за печене.
СТЪПКА 2
Пече се на умерена фурна за около 20-30 минути. По желание може да се настърже кашкавал отгоре.
СТЪПКА 3
Най-вкусна великотърновската баница е топла! Поднесете с айрян!
Хранителни Факти
Бърза баница по великотърновски с колбас и мерудия
Количество за порция
Калории 693
Калории от мазнини 396
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 44g
68%
Наситени мазнини 13g
65%
Полинаситени мазнини 13g
Мононаситени мазнини 15g
Холестерол 247mg
82%
Натрий 1260mg
53%
Калий 354mg
10%
Общо въглехидрати 49g
16%
Фибри 1g
4%
Захари 6g
Протеин 25g
50%
Витамин A
8%
Витамин C
1%
Калции
33%
Желязо
26%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.