ИНФОРМАЦИЯ
Френски макарони
Невероятен десерт, който се приготвя доста лесно - спазвайте всички грамажи. Вкусът е вълшебен и ще искате още и още. Макароните се съхраняват на хладно (не е нужно да е в хладилника).-
Подготовка
40 м -
Готвене
18 м -
Готово след
58 м
СЪСТАВКИ
Нужни продукти за френските макарони
- 80 гр. пресято бадемово брашно това е грамажът след пресяването
- 80 гр. пресята пудра захар това е грамажът след пресяването
- 55 гр. белтъци задължително на стайна температура
- 55 гр. захар кристална
- щипка сол
- готварска боя не е задължителна
Нужните продукти за крема на вкусните френски макарони
- 125 гр. краве масло
- 1/4 ч.ч. пудра закар чашата е с вместимост 250 мл.
- 1 с.л. наторално какао
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
В купа смесете пудрата захар и бадемовото брашно. Разбъркайте с лъжица. Ще получите смес, която прилича на пясък.
СТЪПКА 2
Започнете да разбивате белтъците с помощта на миксер. Прибавете солта. Постепенно прибавете кристалната захар без да спирате бъркалките. Прибавете готварската боя. Не спирайте да разбърквате. Трябва да получите полутвърди връхчета. В този момент спрете бъркалките.
СТЪПКА 3
На порции и на ръка започнете да прибавяте разбитите белтъци към сухите съставки в купата. Разбърквайте леко и деликатно до получаване на еднородна смес.
СТЪПКА 4
Изсипете сместа в готварски пош за еднократна употреба. Отрежете малко от връхчето на поша. Застелете дъното на тава с готварска хартия. Започнете да шприцовате купчинки с диаметър не по – голям от 4 сантиметра. За по – лесно може да си очертаете окръжности от долната страна на хартията. Ако имате силиконова подложка за френски макарони още по – добре. Аз съм използвала такава.
СТЪПКА 5
След като шприцовате сладките чукнете тавата няколко пъти в плота за да излезе излишният въздух. Ще се вдигне малко шум, ама няма как…
СТЪПКА 6
Оставете шприцованите сладки за 40 минути на стайна температура за да хванат коричка. Когато ги пипнете с пръст не трябва да оставят следа по него. Изпечете сладките на 150 градуса без конвекция за 18 минути. Фурната загрейте предварително. Не ги препичайте! Наблюдавайте ги! Отвътре трябва да останат влажни, а дъното трябва да е гладко. Оставете френските макарони да изстинат върху хартията, преди да ги отлепите.
Приготвяне на крема за Френските макарони
СТЪПКА 1
За да приготвите крема смесете маслото, какаото и пудрата захар. Разбъркайте с помощта на шпатула. След това с миксер разбийте за кратко. Кремът леко ще промени цвета си към по – светъл. Изсипете масления крем в сладкарски пош за еднократна употреба и отрежете малко от връхчето.
СТЪПКА 2
Слепете с него охладените половинки на вашите френски макарони. Ако случайно ви остане от крема не го изхвърляйте. Намажете го на филийка.