ИНФОРМАЦИЯ
-
Подготовка
20 м -
Готвене
25 м -
Готово след
45 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 1 кг агнешка кайма
- 2 бр. филии сух хляб
- 1 бр. глава лук
- 1 бр. връзка магданоз
- сол на вкус
- 3 бр. яйца
- 1 ч.л. оцет
- 1 с.л. олио
- масло за пържене
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
В смляното агнешко месо се слагат ситно нарязаният лук, сол, магданозът, яйцата, накиснатият и изцеден хляб и по една лъжица оцет и олио.
СТЪПКА 2
Омесва се хубаво тази смес и се оставя да почине.
СТЪПКА 3
След това се правят кюфтетата, които се овалват в брашно и се пържат в маслото.
Хранителни Факти
Агнешки кюфтета
Количество за порция
Калории 839
Калории от мазнини 531
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 59g
91%
Наситени мазнини 23g
115%
Полинаситени мазнини 6g
Мононаситени мазнини 24g
Холестерол 380mg
127%
Натрий 1084mg
45%
Калий 851mg
24%
Общо въглехидрати 6g
2%
Фибри 0.5g
2%
Захари 1g
Протеин 66g
132%
Витамин A
5%
Витамин C
5%
Калции
8%
Желязо
30%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.