ИНФОРМАЦИЯ
Пастет от риба по одески
Ако обичате пастет и риба тази рецепта е за вас. Много лесно се приготвя този пастет и много ще ви хареса. Опитайте го сега!-
Подготовка
10 м -
Готвене
10 м -
Готово след
20 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 250-300 гр. филе от риба по избор
- 1 бр. краве масло пакетче
- 1 бр. лук глава
- 2 бр. филии бял хляб и само средата
- 2 бр. сварени картофи
- 1 с.л. оцет
- магданоз на вкус
- лимон на вкус
- зеленчуци на вкус
- сол на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Нарежете добре почистената риба на парчета и ги сварете в леко подсолена вода (към кипналата вода се прибавя и оцетьт).
СТЪПКА 2
След като филето се развари, прецедете бульона и претрийте месото презсито заедно със сварените картофи.
СТЪПКА 3
Прибавете накис натия в бульона хляб и останалите продукти - докато омесвате сместа, добавете и разбитото на пяна масло.
СТЪПКА 4
Намажете пастета върху филийки хляб. Поръсете ги със ситно нарязан магданоз и гарнирайте с лимонови резенчета, парченца зеленчуци и т.н.
Хранителни Факти
Пастет от риба по одески
Количество за порция
Калории 867
Калории от мазнини 729
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 81g
125%
Наситени мазнини 48g
240%
Транс мазнини 1g
Полинаситени мазнини 3g
Мононаситени мазнини 18g
Холестерол 211mg
70%
Натрий 750mg
31%
Калий 161mg
5%
Общо въглехидрати 25g
8%
Фибри 1g
4%
Захари 2g
Протеин 13g
26%
Витамин A
42%
Витамин C
8%
Калции
4%
Желязо
3%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.