ИНФОРМАЦИЯ
Постна чорба с тиквички
Преди да сложите в ястието сушени зелени подправки - мента, магданоз, копър, босилек и др. - подръжте ги 5-10 минути в гореща вода (в съотношение 1:2). Това ще освежи цвета им и ще подобри аромата им. Опитайте тази рецепта сега! Вижте още ястия с тиквички ⤵️ Бърз френски пай с тиквички Гриловани тиква и тиквички по тоскански Панирани тиквички с копър Печени кюфтенца с кайма и тиквички-
Подготовка
6 м -
Готвене
30 м -
Готово след
36 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 500 гр. тиквички
- 125 гр. олио
- 1 бр. пресен лук връзка
- 1 с.л. брашно непълна лъжица
- 1 л. вода
- 200 гр. прясно мляко
- 1 к.ч. ориз
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 1 бр. яйце
- магданоз на вкус
- копър на вкус
- черен пипер на вкус
- оцет малко сложете
- сол на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Приготвяме запръжка от олиото, лука и брашното. Прибавяме обелените, измити и ситно нарязани тиквички.
СТЪПКА 2
Запържваме ги, заливаме с водата и млякото и варим, докато омекнат.
СТЪПКА 3
Прибавяме ориза, с който чорбата ври 15 минути. Застройваме с разбитото в киселото мляко и яйце.
СТЪПКА 4
Поръсваме с копър и магданоз. Слагаме черен пипер, сол и оцет на вкус.
Хранителни Факти
Чорба от тиквички
Количество за порция
Калории 456
Калории от мазнини 315
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 35g
54%
Наситени мазнини 6g
30%
Полинаситени мазнини 16g
Мононаситени мазнини 12g
Холестерол 53mg
18%
Натрий 268mg
11%
Калий 587mg
17%
Общо въглехидрати 28g
9%
Фибри 2g
8%
Захари 10g
Протеин 9g
18%
Витамин A
8%
Витамин C
36%
Калции
20%
Желязо
8%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.