Задушени тиквички с патладжан и гъби

ИНФОРМАЦИЯ

Задушени тиквички с патладжан и гъби

Идеално ястие за любители на тиквички и патладжани. Може да приготите тази рецепта за всеки повод.
  • Подготовка

    15 м
  • Готвене

    40 м
  • Готово след

    55 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Задушени тиквички с патладжан и гъби
Задушени тиквички с патладжан и гъби

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Почистете и нарежете зеленчуците.

СТЪПКА 2

Тиквичките, патладжана и доматите нарежете на кръгове. Чушките нарежете на жулиени. Гъбите можете да оставите цели по желание или да нарежете на слайсове.

СТЪПКА 3

Загрейте мазнината на средна температура. Запържете в нея лука докато се задуши. Добавете чушките и продължете да задушавате още няколко минути. Прибавете тиквичките, патладжаните и гъбите.

СТЪПКА 4

Оставете ястието да се готви още 15 мин, като разбърквате постоянно. Накрая добавете доматите. Залейте зеленчуците с вода и посолете.

СТЪПКА 5

Похлупете с капак и задушете, докато започне да ври. 20- 25 мин след като ястието е завряло, би трябвало да е готово.

Хранителни Факти
Задушени тиквички с патладжан и гъби
Количество за порция
Калории 71 Калории от мазнини 27
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 3g 5%
Наситени мазнини 0.4g 2%
Полинаситени мазнини 1g
Мононаситени мазнини 2g
Натрий 201mg 8%
Калий 523mg 15%
Общо въглехидрати 11g 4%
Фибри 4g 16%
Захари 6g
Протеин 3g 6%
Витамин A 27%
Витамин C 120%
Калции 2%
Желязо 4%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button