ИНФОРМАЦИЯ
Песто от коприва
Опитайте тази лесна рецепта за песто от коприва. Става много бързо и вкусно. С пестото може да подправите вашите любими ястия.-
Подготовка
10 м -
Готвене
0 м -
Готово след
10 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 250 гр коприва сварена
- 3 бр чесън скилидки
- 50 гр кедрови ядки
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- зехтин на вкус
- 1/2 лимон сокът на 1/2 лимон
- 2 с.л. пармезан настърган по желание
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Уверете се, че копривата няма излишна вода. Ако се налага оставете я да се отцеди за 30 мин, преди да направите пестото.
СТЪПКА 2
В блендер сложете кедровите ядки и чесъна. Пюрирайте. След това добавете копривата и отново пюрирайте до гладкост.
СТЪПКА 3
Добавете подправките и зехтина и разбъркайте. Накрая добавете пармезана. Пестото от коприва е чудесен начин да подправите паста.
Хранителни Факти
Песто от коприва
Количество за порция
Калории 119
Калории от мазнини 90
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 10g
15%
Наситени мазнини 2g
10%
Полинаситени мазнини 4g
Мононаситени мазнини 3g
Холестерол 5mg
2%
Натрий 120mg
5%
Калий 104mg
3%
Общо въглехидрати 4g
1%
Фибри 1g
4%
Захари 1g
Протеин 5g
10%
Витамин A
1%
Витамин C
9%
Калции
9%
Желязо
4%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.