ИНФОРМАЦИЯ
Черешов пай
Черешовият пай е идеален за всеки повод. В сезона на черешите той е идеален десерт за любители на сладки изкушения. Опитайте го и вие!-
Подготовка
15 м -
Готвене
40 м -
Готово след
55 м
СЪСТАВКИ
- 80 гр студено масло
- 80 гр захар
- 1 бр яйце
- 150 гр брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- сол щипка
- 150 мл заквасена сметана
- 200 мл мляко
- 40 гр натурално нишесте
- 1 яйце разбито
- 1/2 ч.ч захар
- 300 гр череши
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Нарежете в купа 80 гр студено масло, наръсете 80 гр захар, добавете 1 разбито яйце. Разбийте с миксер до раздробяване на сместа.
СТЪПКА 2
Наръсете 150 гр брашно, смесено с 1 ч л бакпулвер и щипка сол. Отново разбийте и полученото тесто сложете за 1/2 час в хладилника, увито в пликче.
СТЪПКА 3
Включете фурната на 180 градуса. Разбийте в купа 150 мл заквасена сметана и 200 мл мляко. Разбъркайте 40 гр натурално нишесте в 1 разбито яйце и 1/2 чаша захар.
СТЪПКА 4
Обединете двете смеси и разбийте добре. Измийте и почистете от костилките 300 гр череши.
СТЪПКА 5
Разстелете тестото в тавичка от 24 см. като вдигнете и невисок борд. Наредете черешите върху тестото и ги покрийте със сметановата заливка.
СТЪПКА 6
Печете сладкиша в сгорещена фурна 40 мин. Извадете го изчакайте да се охлади напълно и го прехвърлете върху плато.