ИНФОРМАЦИЯ
Яхния с тиквички и джанки
Зарадвайте вашите близки с апетитно ястие. Насладете се на невероятният му вкус.-
Подготовка
15 м -
Готвене
40 м -
Готово след
55 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 1 кг тиквички
- 3 бр лук глави
- 1 шепа зелени джанки
- 5 - 6 бр скилидки чесън
- 5 - 6 с.л. олио
- 1 с.л. брашно
- 1 ч.л. червен пипер
- 2 бр домата
- магданоз на вкус
- копър на вкус
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Почистете тиквичките и ги нарежете на парченца. Задушете ги в дълбок тиган или тенджера, като добавите предварително наситнения лук и разбърквате внимателно.
СТЪПКА 2
Налейте малко вода, колкото да покрие зеленчуците, и гответе на умерен огън, докато омекне лукът. Поръсете с брашното, червения пипер и ситно скълцания чесън.
СТЪПКА 3
Налейте 1 и 1/2 ч ч топла вода и прибавете джанките, сложете и предварително нарязаните на ситно или рендосани домати.
СТЪПКА 4
Варете, докато ястието остане на мазнина. Преди да отстраните от огъня, посолете и поръсете с черен пипер и ситно нарязания магданоз и копър.
Хранителни Факти
Яхния с тиквички и джанки
Количество за порция
Калории 168
Калории от мазнини 117
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 13g
20%
Наситени мазнини 2g
10%
Полинаситени мазнини 6g
Мононаситени мазнини 4g
Натрий 6mg
0%
Калий 568mg
16%
Общо въглехидрати 13g
4%
Фибри 3g
12%
Захари 6g
Протеин 3g
6%
Витамин A
19%
Витамин C
57%
Калции
5%
Желязо
6%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.