ИНФОРМАЦИЯ
Чорба със зелен лук и джанки
Насладете се на прекрасният вкус на тази чорба със зелен лук и джанки. Подходяща е, както за обяд така и за вечеря.-
Подготовка
10 м -
Готвене
35 м -
Готово след
45 м
СЪСТАВКИ
- 500 гр бакла
- 2 - 3 бр стръка зелен лук
- 7 - 8 бр зелени джанки
- 1 бр копър връзка
- 3 с.л. олио
- 1 бр яйце
- 3 - 4 с.л. кисело мляко
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 6 ч.ч. гореща вода
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Изчистете баклата, като отрежете краищата ѝ. След това я измийте и нарежете на подходящи за готвене парчета. Сложете в тенджера водата на котлона, която трябва да я осолите и да я оставите да кипне. Случи ли се това, добавете баклата и я варете, докато шушулките омекнат.
СТЪПКА 2
Докато баклата се сготви, почистете лика и го измийте, нарежете го на ситно.
СТЪПКА 3
Сложете олио в тиган и леко задушете наситнения лук, като добавите малко по-късно и наколко лъжици вода. Изсипете запръжката в тенджерата с баклата. Добавете предварително почистените и измити джанки към супата и я варете до готовност на ястието.
СТЪПКА 4
Готовата чорба застройте с разбитото с киселото мляко яйце. Поръсете с едро смлян черен пипер и наситнен копър.