ИНФОРМАЦИЯ
Постни сарми от лапад и джанки
Зарадвайте вашите близки с вкусна вечеря. Пригответе им тези вкусни постни сарми от лапад и джанки.-
Подготовка
15 м -
Готвене
60 м -
Готово след
75 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 1 - 2 бр листа от лапад връзки
- 2 бр лук глави
- 1 ч.ч. ориз
- 20 - 25 бр зелени джанки
- 3 - 4 с.л. олио
- магданоз на вкус
- джоджен на вкус
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Почистете, измийте и попарете листата в подсолена вода.
СТЪПКА 2
Нарежете лука на ситно и го запържете в сгорещената мазнина. Прибавете ориза, ситно нарязаните магданоз и джоджен, черен пипер и сол и задушете в подходящ съд сместа.
СТЪПКА 3
След това я разпределете върху лападовите листа и навийте на сърми. Наредете ги в тенджера, прибавете джанките за вкус и залейте в топла вода.
СТЪПКА 4
Варете ястието докато омекне оризът.
Хранителни Факти
Постни сарми от лапад и джанки
Количество за порция
Калории 195
Калории от мазнини 99
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 11g
17%
Наситени мазнини 1g
5%
Полинаситени мазнини 6g
Мононаситени мазнини 4g
Натрий 229mg
10%
Калий 95mg
3%
Общо въглехидрати 21g
7%
Фибри 1g
4%
Захари 3g
Протеин 2g
4%
Витамин A
2%
Витамин C
6%
Калции
1%
Желязо
5%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.