Салата с орехи и патладжан

ИНФОРМАЦИЯ

Салата с орехи и патладжан

Опитайте тази превъзходна салата с орехи и патладжан. Приготвя се много бързо и лесно за обяд или вечеря.
  • Подготовка

    15 м
  • Готвене

    25 м
  • Готово след

    40 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Салата с орехи и патладжан
Салата с орехи и патладжан

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Измийте 1 кг патладжан (може да се ползва и замразен), нарежете го на кръгове, после на едри парчета. Намазнете ги с 1 - 2 с л олио и ги наредете в тавичка, покрита с хартия за печене.

СТЪПКА 2

Опечете ги в сгорещена на 200 градуса фурна, до омекване. Запечете в сух тиган 100 гр орехови ядки, докато си пуснат аромата. Като изстинат ги прехвърлете в пликче и минете отгоре с точилка, за да ги натрошите.

СТЪПКА 3

Смесете в купичка 3 л заквасена сметана, 1/2 връзка нарязан магданоз, по 1 - 2 стръка пресен лук и чесън, счуканите орехи, сол и черен пипер. Добавете ореховата смес и разбъркайте. Украсете с цели ядки.

Хранителни Факти
Салата с орехи и падладжан
Количество за порция
Калории 1866 Калории от мазнини 1602
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 178g 274%
Наситени мазнини 100g 500%
Полинаситени мазнини 20g
Мононаситени мазнини 49g
Холестерол 330mg 110%
Натрий 404mg 17%
Калий 1782mg 51%
Общо въглехидрати 51g 17%
Фибри 10g 40%
Захари 8g
Протеин 30g 60%
Витамин A 100%
Витамин C 27%
Калции 95%
Желязо 7%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button