ИНФОРМАЦИЯ
Боб с орехи
Насладете се на превъзходния вкус на това ястие. Вижте как да си приготвите боб с орехи.-
Подготовка
15 м -
Готвене
30 м -
Готово след
45 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 2 ч.ч. червен боб
- 1 бр глава лук
- олио за пържене
- 2 бр домати
- магданоз връзка
- 1 ч.ч. едро смлени орехи
- 2 - 3 бр настъргани скилидки чесън
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- чили по желание
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Сварете 2 чаши червен боб (или ползвайте сварен от консерва). Нарежете на полукръгчета 1 глава лук и го сотирайте в тиган с малко олио, до прозрачност. Добавете 2 нарязани на дребно пресни домата или една малка консерва.
СТЪПКА 2
Варете сместа без похлупак 10 - 15 мин на силен огън като разбърквате. Намалете котлона, добавете връзка магданоз, чаша едро смлени орехи, 2 - 3 настъргани скилидки чесън, сварения боб, сол и черен пипер на вкус, лъжичка сух джоджен, лъжичка черен пипер и малко чили, по желание.
СТЪПКА 3
Задушавайте всичко 10 - 15 мин, на тих огън, като може да се добави малко вода от варенето на боба, но ястието трябва да е с гъста консинстенция.
Хранителни Факти
Боб с орехи
Количество за порция
Калории 556
Калории от мазнини 387
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 43g
66%
Наситени мазнини 4g
20%
Полинаситени мазнини 31g
Мононаситени мазнини 6g
Натрий 389mg
16%
Калий 841mg
24%
Общо въглехидрати 32g
11%
Фибри 10g
40%
Захари 5g
Протеин 17g
34%
Витамин A
8%
Витамин C
13%
Калции
6%
Желязо
11%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.