Пастърма със зеле

ИНФОРМАЦИЯ

Пастърма със зеле

Тази рецепта е подходяща за любители на пастърма. Подготовката на ястието отнема време, но крайния резултат е зашеметяващо вкусен. Често това ястие се приготвя за Коледната трапеза.

  • Подготовка

    720 м
  • Готвене

    30 м
  • Готово след

    750 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Пастърма със зеле
Пастърма със зеле

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Накиснатата за около 10-12 часа пастърма се изважда от водата и нарязва на парчета.

СТЪПКА 2

Прибавя се чиста вода и се вари половин час, след което се поставя нарязаното на ситно зеле, няколко сушени червени чушки и малко лют червен пипер.

СТЪПКА 3

Ако пастърмата е тлъста, не е нужно да се слага мазнина, в противен случай може да се прибави около 200 гр мас.

Хранителни Факти
Пастърма със зеле
Количество за порция
Калории 408 Калории от мазнини 18
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 2g 3%
Наситени мазнини 0.4g 2%
Полинаситени мазнини 1g
Мононаситени мазнини 0.1g
Холестерол 4mg 1%
Натрий 341mg 14%
Калий 4100mg 117%
Общо въглехидрати 93g 31%
Фибри 38g 152%
Захари 60g
Протеин 25g 50%
Витамин A 50%
Витамин C 900%
Калции 83%
Желязо 50%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button