ИНФОРМАЦИЯ
Свински ребра с диня
Хапва ви се нещо различно? Опитайте това превъзходно ястие с диня. Ето и как да си го приготвите:-
Подготовка
15 м -
Готвене
67 м -
Готово след
82 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 1 кг свински ребра
- 3 с.л. портокалов сок
- 200 гр диня без семките
- 2 бр скилидки чесън ситно нарязани
- 2 бр люти чушлета
- 3 с.л. доматен сок
- 2 с.л. соев сос
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Загряваме фурната на умерена температура на 200 градуса.
СТЪПКА 2
Слагаме свинските ребра на скарата на фурната в чиния за печене и ги намазваме отвсякъде с портокаловия сок. Печем ги за около 1 час, като ги обръщаме 1 път.
СТЪПКА 3
Леко намачкваме месото на динята с вилица и добавяме ситно нарязания чесън и люти чушлета, доматения и соевия сос.
СТЪПКА 4
Поставяме ребърцата да се пекат на загрятата скара или на плочата на барбекюто за около 7 мин, като леко ги намазваме със соса от динята.
СТЪПКА 5
Сервираме готовите печени ребърца, като ги заливаме с останалия сос.
Хранителни Факти
Свински ребра с диня
Количество за порция
Калории 542
Калории от мазнини 324
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 36g
55%
Наситени мазнини 13g
65%
Полинаситени мазнини 0.04g
Мононаситени мазнини 0.02g
Холестерол 156mg
52%
Натрий 1040mg
43%
Калий 124mg
4%
Общо въглехидрати 6g
2%
Фибри 0.3g
1%
Захари 5g
Протеин 43g
86%
Витамин A
3%
Витамин C
15%
Калции
1%
Желязо
2%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.