ИНФОРМАЦИЯ
Диня печена на скара
Зарадвайте вашите близки с вкусна диня печена на скара. Ето и как да я приготвите:-
Подготовка
10 м -
Готвене
30 м -
Готово след
40 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 1 бр малка диня
- 1 ч.л морска сол
- 1 ч.л зехтин
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Измийте и нарежете динята без семки, като премахнете кората ѝ.
СТЪПКА 2
Поръсете парчетата със солта и ги оставете за 20 мин.
СТЪПКА 3
Измийте ги и ги подсушете с кърпа. Намажете ги със зехтин.
СТЪПКА 4
Поставете ги върху предварително загрята скара на средна температура и ги гответе по 5 мин от всяка страна, докато се появат решетъчни следи.
Хранителни Факти
Печена на скара с диня
Количество за порция
Калории 65
Калории от мазнини 9
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 1g
2%
Наситени мазнини 0.1g
1%
Полинаситени мазнини 0.2g
Мононаситени мазнини 1g
Натрий 241mg
10%
Калий 224mg
6%
Общо въглехидрати 15g
5%
Фибри 1g
4%
Захари 12g
Протеин 1g
2%
Витамин A
6%
Витамин C
18%
Калции
2%
Желязо
2%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.