Курбан от овче месо

ИНФОРМАЦИЯ

Курбан от овче месо

Този апетитен курбан е идеален за отпразнуване на светлия имен ден Димитровден. Заб. По най-стара технология курбан се прави само от месо, вода и сол, без да се прибавят други зеленчуци.
  • Подготовка

    25 м
  • Готвене

    90 м
  • Готово след

    115 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Курбан от овче месо
Курбан от овче месо

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Месото и джоланът се заливат със студена вода и се варят на тих огън, като пяната се отсранява.

СТЪПКА 2

Когато месото е почти сварено, се прибавят главите лук, парченца моркови, корените от целина и магданоз, обелените скилидки чесън и червените домати (също обелени).

СТЪПКА 3

Зеленчуците врат, докато омекнат, но без да се разваряват.

СТЪПКА 4

Курбанът се яде топъл.

Хранителни Факти
Курбан от овче месо
Количество за порция
Калории 161 Калории от мазнини 90
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 10g 15%
Наситени мазнини 4g 20%
Полинаситени мазнини 0.4g
Мононаситени мазнини 4g
Холестерол 44mg 15%
Натрий 217mg 9%
Калий 292mg 8%
Общо въглехидрати 4g 1%
Фибри 1g 4%
Захари 2g
Протеин 14g 28%
Витамин A 38%
Витамин C 8%
Калции 2%
Желязо 8%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button