ИНФОРМАЦИЯ
Петел със зеле
Не пропускайте да опитате този варен петел със зеле. Рецептата е подходяща за всеки повод, но често се приготвя за Петльовден
-
Подготовка
20 м -
Готвене
60 м -
Готово след
80 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 750 гр месо от петел
- 150 гр мас
- 2 бр зелки големи кисели
- 10 гр червен пипер лют
- чубрица на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
В дълбока тенджера се поставя ред кисело зеле, върху него парчета месо, отгоре отново зеле, пак месо и т.н., като най-горният ред е от зеле.
СТЪПКА 2
Ястието се залива с мазнина, червен пипер и чубрица и се оставя да се вари на тих огън.
Хранителни Факти
Петел със зеле
Количество за порция
Калории 737
Калории от мазнини 513
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 57g
88%
Наситени мазнини 22g
110%
Полинаситени мазнини 4g
Мононаситени мазнини 25g
Холестерол 158mg
53%
Натрий 794mg
33%
Калий 1018mg
29%
Общо въглехидрати 12g
4%
Фибри 5g
20%
Захари 7g
Протеин 43g
86%
Витамин A
23%
Витамин C
74%
Калции
10%
Желязо
31%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.