Варена кокошка

ИНФОРМАЦИЯ

Варена кокошка

Тази рецепта е подходяща за любители на пилешко месо. Често варената кокошка се приготвя за Месни заговезни. Ето и как да си я приготвите:

  • Подготовка

    20 м
  • Готвене

    90 м
  • Готово след

    110 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Варена кокошка
Варена кокошка

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Месото се измива и нарязва на порции. Залива се със студена вода, прибавя се солта и се вари.

СТЪПКА 2

Оризът се прибавя 15 минути преди сваляне от огъня и получената супа се подкиселява с оцет или лимон и й се слага черен пипер.

Хранителни Факти
Варена кокошка
Количество за порция
Калории 214 Калории от мазнини 99
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 11g 17%
Наситени мазнини 3g 15%
Полинаситени мазнини 2g
Мононаситени мазнини 4g
Холестерол 73mg 24%
Натрий 1028mg 43%
Калий 189mg 5%
Общо въглехидрати 3g 1%
Фибри 0.1g 0%
Захари 0.01g
Протеин 23g 46%
Витамин A 4%
Калции 1%
Желязо 7%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button