ИНФОРМАЦИЯ
Варена кокошка
Тази рецепта е подходяща за любители на пилешко месо. Често варената кокошка се приготвя за Месни заговезни. Ето и как да си я приготвите:
-
Подготовка
20 м -
Готвене
90 м -
Готово след
110 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 500 гр кокоше месо
- 75 гр ориз
- 10 гр сол
- оцет на вкус
- лимон на вкус
- черен пипер на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Месото се измива и нарязва на порции. Залива се със студена вода, прибавя се солта и се вари.
СТЪПКА 2
Оризът се прибавя 15 минути преди сваляне от огъня и получената супа се подкиселява с оцет или лимон и й се слага черен пипер.
Хранителни Факти
Варена кокошка
Количество за порция
Калории 214
Калории от мазнини 99
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 11g
17%
Наситени мазнини 3g
15%
Полинаситени мазнини 2g
Мононаситени мазнини 4g
Холестерол 73mg
24%
Натрий 1028mg
43%
Калий 189mg
5%
Общо въглехидрати 3g
1%
Фибри 0.1g
0%
Захари 0.01g
Протеин 23g
46%
Витамин A
4%
Калции
1%
Желязо
7%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.