ИНФОРМАЦИЯ
Баница с печени кори
Нека ви предложим една невероятно вкусна рецепта за баница с печени кори. Баницата е подходяща за всеки повод, но мнозина я приготвят за Великден.
-
Подготовка
50 м -
Готвене
50 м -
Готово след
100 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
От брашното, водата и солта се омесва банично тесто, а от него се източват 7 или 9 кори, които се пекат в тава, сложена върху печката или във фурната.
СТЪПКА 2
Когато кората се изпече леко от едната страна /без мазника/, се обръща и от другата. Запичат се всички кори, без две - най-долната и най-горната.
СТЪПКА 3
Корите се нареждат една върху друга, обилно камазани с мазнина и поръсени с плънка от сирене и яйца.
СТЪПКА 4
Пекат се в средно гореща фурна. Опечени, се напръскват с малко хладка вода и се завиват с кърпа за няколко минути.
Хранителни Факти
Баница с печени кори
Количество за порция
Калории 476
Калории от мазнини 270
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 30g
46%
Наситени мазнини 18g
90%
Полинаситени мазнини 1g
Мононаситени мазнини 8g
Холестерол 175mg
58%
Натрий 626mg
26%
Калий 108mg
3%
Общо въглехидрати 40g
13%
Фибри 1g
4%
Захари 2g
Протеин 13g
26%
Витамин A
17%
Калции
18%
Желязо
16%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.