Бъркани яйца със сьомга

ИНФОРМАЦИЯ

Бъркани яйца и сьомга на тиган

Започнете деня си с много вкусна и здравословна закуска. Опитайте я и вие!  
  • Подготовка

    10 м
  • Готвене

    20 м
  • Готово след

    30 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Бъркани яйца със сьомга
Бъркани яйца със сьомга

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Нарежете пушената сьомга на малки лентички. Разтопете половината масло в тиганче на много слаб огън.

СТЪПКА 2

Докато маслото се топи, разбийте яйцата в купа и прибавете малко сол и пипер. Разбийте леко с вилица.

СТЪПКА 3

Изсипете яйчената смес в тигана и увеличете огъня до среден и веднага започнете да бъркате с дървена лъжица. След около минута трябва да започнат да се втвърдяват.

СТЪПКА 4

Когато се втвърдят наполовина, прибавете млякото и сьомгата и продължете да бъркате докато течността се изпари.

СТЪПКА 5

Свалете тигана от огъня, прибавете останалото масло и продължете да бъркате още известно време. Бърканите яйца може да поднесете върху препечени филийки.

Хранителни Факти
Бъркани яйца със сьомга
Количество за порция
Калории 424 Калории от мазнини 279
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 31g 48%
Наситени мазнини 17g 85%
Полинаситени мазнини 3g
Мононаситени мазнини 9g
Холестерол 380mg 127%
Натрий 697mg 29%
Калий 439mg 13%
Общо въглехидрати 4g 1%
Захари 4g
Протеин 30g 60%
Витамин A 18%
Витамин C 1%
Калции 34%
Желязо 10%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button