ИНФОРМАЦИЯ
Бъркани яйца и сьомга на тиган
Започнете деня си с много вкусна и здравословна закуска. Опитайте я и вие!-
Подготовка
10 м -
Готвене
20 м -
Готово след
30 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 6 бр. яйца
- 250 гр. пушена сьомга
- 6 с.л. кисело мляко
- 200 гр. сирене
- 50 гр. масло
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Нарежете пушената сьомга на малки лентички. Разтопете половината масло в тиганче на много слаб огън.
СТЪПКА 2
Докато маслото се топи, разбийте яйцата в купа и прибавете малко сол и пипер. Разбийте леко с вилица.
СТЪПКА 3
Изсипете яйчената смес в тигана и увеличете огъня до среден и веднага започнете да бъркате с дървена лъжица. След около минута трябва да започнат да се втвърдяват.
СТЪПКА 4
Когато се втвърдят наполовина, прибавете млякото и сьомгата и продължете да бъркате докато течността се изпари.
СТЪПКА 5
Свалете тигана от огъня, прибавете останалото масло и продължете да бъркате още известно време. Бърканите яйца може да поднесете върху препечени филийки.
Хранителни Факти
Бъркани яйца със сьомга
Количество за порция
Калории 424
Калории от мазнини 279
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 31g
48%
Наситени мазнини 17g
85%
Полинаситени мазнини 3g
Мононаситени мазнини 9g
Холестерол 380mg
127%
Натрий 697mg
29%
Калий 439mg
13%
Общо въглехидрати 4g
1%
Захари 4g
Протеин 30g
60%
Витамин A
18%
Витамин C
1%
Калции
34%
Желязо
10%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.