ИНФОРМАЦИЯ
Домашна баклава
За любители на сладко. Тази баклава може да приготвите за всеки повод. Тя е уникално вкусна и сладичка.-
Подготовка
15 м -
Готвене
25 м -
Готово след
40 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 1 бр. пакет кори за баница
- 125 гр. краве масло
- 1.5 ч.ч. орехови ядки
- 1 бр. ванилия пакетче
- 3 ч.ч. захар
- 2 ч.ч. вода
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Корите от 1 пакет разделете на две. Поръсете едната половина кори отгоре с 1/3 от разтопеното масло и 1/2 от едро смлените орехи. Навийте на руло.
СТЪПКА 2
Направете така и с втората половина кори. Рулата нарежете на едри по 2-3 см хапки, които поставете обърнати вертикално в намазана тавичка. Отгоре поръсете с останалото 1/3 разтопено масло.
СТЪПКА 3
Запечете баклавичките в умерена фурна около 20-25 мин., докато порозовеят. След като изстине, полейте с топъл захарен сироп, приготвен от захарта, водата и ванилията.
СТЪПКА 4
Поднесете по желание гарнирана със сметана или сладолед.
Хранителни Факти
Домашна баклава
Количество за порция
Калории 1566
Калории от мазнини 774
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 86g
132%
Наситени мазнини 22g
110%
Полинаситени мазнини 45g
Мононаситени мазнини 15g
Холестерол 67mg
22%
Натрий 8mg
0%
Калий 427mg
12%
Общо въглехидрати 200g
67%
Фибри 6g
24%
Захари 190g
Протеин 15g
30%
Витамин A
16%
Витамин C
2%
Калции
10%
Желязо
15%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.