Домашна баклава

ИНФОРМАЦИЯ

Домашна баклава

За любители на сладко. Тази баклава може да приготвите за всеки повод. Тя е уникално вкусна и сладичка.
  • Подготовка

    15 м
  • Готвене

    25 м
  • Готово след

    40 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Домашна баклава
Домашна баклава

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Корите от 1 пакет разделете на две. Поръсете едната половина кори отгоре с 1/3 от разтопеното масло и 1/2 от едро смлените орехи. Навийте на руло.

СТЪПКА 2

Направете така и с втората половина кори. Рулата нарежете на едри по 2-3 см хапки, които поставете обърнати вертикално в намазана тавичка. Отгоре поръсете с останалото 1/3 разтопено масло.

СТЪПКА 3

Запечете баклавичките в умерена фурна около 20-25 мин., докато порозовеят. След като изстине, полейте с топъл захарен сироп, приготвен от захарта, водата и ванилията.

СТЪПКА 4

Поднесете по желание гарнирана със сметана или сладолед.

Хранителни Факти
Домашна баклава
Количество за порция
Калории 1566 Калории от мазнини 774
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 86g 132%
Наситени мазнини 22g 110%
Полинаситени мазнини 45g
Мононаситени мазнини 15g
Холестерол 67mg 22%
Натрий 8mg 0%
Калий 427mg 12%
Общо въглехидрати 200g 67%
Фибри 6g 24%
Захари 190g
Протеин 15g 30%
Витамин A 16%
Витамин C 2%
Калции 10%
Желязо 15%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button