ИНФОРМАЦИЯ
Камби, пълнени със зрял фасул и кайма
Не пропускайте да опитате тези вкусни камби, пълнени със зрял фасул и кайма. Ето и как да си ги приготвите:
-
Подготовка
30 м -
Готвене
60 м -
Готово след
90 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 12 - 13 бр червени камби
- 1 ч.ч. зрял фасул
- 1 с.л. доматено пюре
- 250 гр кайма
- 1/2 ч.ч. олио
- 1 ч.л. червен пипер
- черен пипер на вкус
- 2 бр глави лук
- 1 бр магданоз китка
- сол на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
В загрята мазнина слагаме ситно нарязан лук и каймата. Задушаваме ги и към тях прибавяме черният и червеният пипер, доматеното пюре, размито с малко вода, и сварения предварително фасул.
СТЪПКА 2
Камбите се почистват от семките и се пекат, като предварително се набождат с вилица , пълнят се със сместа. Нареждат се в тавичка и се заливат с останалата мазнина.
СТЪПКА 3
Пекат се в силна фурна. Поднасят се с предварително подготвен бешамелов сос, поръсен с магданоз.
Хранителни Факти
Камби, пълнени със зрял фасул и кайма
Количество за порция
Калории 680
Калории от мазнини 468
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 52g
80%
Наситени мазнини 11g
55%
Полинаситени мазнини 18g
Мононаситени мазнини 20g
Холестерол 48mg
16%
Натрий 1105mg
46%
Калий 1338mg
38%
Общо въглехидрати 42g
14%
Фибри 12g
48%
Захари 17g
Протеин 16g
32%
Витамин A
77%
Витамин C
769%
Калции
8%
Желязо
19%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.