Печен патладжан с пармезан и моцарела

ИНФОРМАЦИЯ

Печен патладжан с пармезан и моцарела

Зардавайте вашите близки с невероятно вкусен патладжан с пармезан и моцарела. Ето как бързо и лесно да приготвите това вълшебно ястие:

 
  • Подготовка

    20 м
  • Готвене

    20 м
  • Готово след

    40 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Печен патладжан с пармезан и моцарела
Печен патладжан с пармезан и моцарела

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Патладжаните се издълбават по дължина и вътрешността им се издълбава до 1/2 см от кората.

СТЪПКА 2

В загрята мазнина се задушават до златисто ситно нарязаният лук, счуканият чесън и вътрешността на патладжана. Подправя се с риган, черен пипер и сол.

СТЪПКА 3

Със сместа се пълнят издълбаните патладжани и се поръсват с пармезан, крутони и магданоз. Редят се в тавичка и се заливат със сока от настърганите домати. Отгоре се редят парченца моцарела. Пекат се в предварително загрята фурна около 20 мин.

Хранителни Факти
Печен патладжан с пармезан и моцарела
Количество за порция
Калории 882 Калории от мазнини 495
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 55g 85%
Наситени мазнини 23g 115%
Полинаситени мазнини 4g
Мононаситени мазнини 25g
Холестерол 103mg 34%
Натрий 1740mg 73%
Калий 1130mg 32%
Общо въглехидрати 58g 19%
Фибри 13g 52%
Захари 14g
Протеин 42g 84%
Витамин A 43%
Витамин C 44%
Калции 94%
Желязо 17%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button