ИНФОРМАЦИЯ
Паша пилаф
Ако искате да приготвите различна и вкусна вечеря, тази рецепта е идеалния вариант. Опитайте я сега!-
Подготовка
20 м -
Готвене
50 м -
Готово след
70 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 2 ч.ч. ориз
- 2,5 ч.ч. бульон
- 250 гр кайма без тлъстини
- 2 бр филийки стар хляб
- 1 бр глава лук
- 2 - 3 с.л кедрови ядки
- 2 с.л. масло
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 2 с.л. олио

ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Накисваме измития ориз в топла вода за 30 мин, след което оставяме да се отцеди добре. В тенджера разтопяваме маслото и запържваме кедровите ядки и ориза за 5 мин.
СТЪПКА 2
Заливаме с врящия бульон, подправяме с черния пипер и сол на вкус и оставяме да се вари на слаб огън, докато оризът набъбне. Отстраняваме и изчакваме да попие цялата течност. Към каймата добавяме накиснатите филий хляб, настърганата глава лук, подправяме с черен пипер и сол и омесваме добре сместа.
СТЪПКА 3
Правим малки топчета от каймата с големината на лешник и ги изпържваме. На дъното на купа с подходящ размер поставяме част от изпържените топчета, допълваме с пилаф като притискаме добре и обръщаме върху чинията за сервиране.
Хранителни Факти
Паша пилаф
Количество за порция
Калории 587
Калории от мазнини 333
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 37g
57%
Наситени мазнини 11g
55%
Полинаситени мазнини 8g
Мононаситени мазнини 13g
Холестерол 60mg
20%
Натрий 1859mg
77%
Калий 501mg
14%
Общо въглехидрати 47g
16%
Фибри 1g
4%
Захари 2g
Протеин 17g
34%
Витамин A
4%
Витамин C
2%
Калции
3%
Желязо
17%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.