ИНФОРМАЦИЯ
Петел с каша
Зарадвайте вашите близки с невероятно вкусна вечеря: петел с каша. Рецептата е подходяща за всеки повод, но често се приготвя за Петльовден. Ето и как да приготвите ястието:
-
Подготовка
20 м -
Готвене
60 м -
Готово след
80 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 750 гр месо от петел
- 150 гр масло
- 175 гр брашно
- 15 гр сол
- черен пипер на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Месото се сварява, очиства се от кокалите и се нарязва на големи късове.
СТЪПКА 2
Брашното и маслото се опържват отделно до златисто, после cе прибавя по малко от бульона, в който е врял петелът, и се оставя да ври около 15 минути.
СТЪПКА 3
Посолява се и се прибавя свареното и нарязано месо.
СТЪПКА 4
Сваля се от котлона и не се отхлупва 15 минути.
СТЪПКА 5
Накрая, готовата каша се поръсва с черен пипер.
Хранителни Факти
Петел с каша
Количество за порция
Калории 483
Калории от мазнини 306
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 34g
52%
Наситени мазнини 17g
85%
Полинаситени мазнини 1g
Мононаситени мазнини 12g
Холестерол 122mg
41%
Натрий 1089mg
45%
Калий 323mg
9%
Общо въглехидрати 17g
6%
Фибри 1g
4%
Захари 0.1g
Протеин 27g
54%
Витамин A
9%
Калции
2%
Желязо
20%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.