ИНФОРМАЦИЯ
Салата със сирене фета, диня, рукола и мента
Зарадвайте вашите близки с прясно приготвена лятна салата със сирене фета, диня, рукола и мента. Ето и как да я приготвите:-
Подготовка
10 м -
Готвене
2 м -
Готово след
12 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 4 бр диня парчета почистени от семената и кората
- 2 с.л. зехтин
- 5 ч.л. сок от лайм
- 120 гр сирене фета
- прясна мента шепа листа
- рукола листа - на вкус
- маруля или друг подобен листен зеленчук - на вкус
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- печени тиквени семки на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Подсушете с хартия парчетата диня и ги изпечете само от едната страна върху нагорещена скара в продължение на 2 мин.
СТЪПКА 2
Нарежете листните зеленчуци, овкусете ги с 2 с.л от сока от лайм и зехтина, сложете щипка сол.
СТЪПКА 3
Изсипете зелената основа в подходяща чиния, подредете динята с изпечената страна нагоре и добавете сиренето.
СТЪПКА 4
Полейте всички продукти с останалия цитрусов сок, подправете с малко сол (черен пипер по желание).
СТЪПКА 5
Украсете с листенца прясна мента.
Хранителни Факти
Салата със сирене фета, рукола и мента
Количество за порция
Калории 199
Калории от мазнини 126
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 14g
22%
Наситени мазнини 6g
30%
Полинаситени мазнини 1g
Мононаситени мазнини 7g
Холестерол 27mg
9%
Натрий 337mg
14%
Калий 226mg
6%
Общо въглехидрати 15g
5%
Фибри 1g
4%
Захари 12g
Протеин 5g
10%
Витамин A
10%
Витамин C
18%
Калции
13%
Желязо
3%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.