ИНФОРМАЦИЯ
Салата с орехи и патладжан
Опитайте тази превъзходна салата с орехи и патладжан. Приготвя се много бързо и лесно за обяд или вечеря.-
Подготовка
15 м -
Готвене
25 м -
Готово след
40 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 1 кг патладжан
- 1 - 2 с.л. олио
- 100 гр орехови ядки
- 3 л заквасена сметана
- 1/2 бр нарязан магданоз връзка
- 1 - 2 бр пресен лук стръка
- 1 - 2 бр пресен чесън стръка
- счуканите орехи на вкус
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Измийте 1 кг патладжан (може да се ползва и замразен), нарежете го на кръгове, после на едри парчета. Намазнете ги с 1 - 2 с л олио и ги наредете в тавичка, покрита с хартия за печене.
СТЪПКА 2
Опечете ги в сгорещена на 200 градуса фурна, до омекване. Запечете в сух тиган 100 гр орехови ядки, докато си пуснат аромата. Като изстинат ги прехвърлете в пликче и минете отгоре с точилка, за да ги натрошите.
СТЪПКА 3
Смесете в купичка 3 л заквасена сметана, 1/2 връзка нарязан магданоз, по 1 - 2 стръка пресен лук и чесън, счуканите орехи, сол и черен пипер. Добавете ореховата смес и разбъркайте. Украсете с цели ядки.
Хранителни Факти
Салата с орехи и падладжан
Количество за порция
Калории 1866
Калории от мазнини 1602
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 178g
274%
Наситени мазнини 100g
500%
Полинаситени мазнини 20g
Мононаситени мазнини 49g
Холестерол 330mg
110%
Натрий 404mg
17%
Калий 1782mg
51%
Общо въглехидрати 51g
17%
Фибри 10g
40%
Захари 8g
Протеин 30g
60%
Витамин A
100%
Витамин C
27%
Калции
95%
Желязо
7%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.