ИНФОРМАЦИЯ
Свински хапки с тиква
Свинските хапки с тиква са много интересно и различно ястие. Изненадайте вашите близки с вкусна вечеря, която не са опитвали досега.-
Подготовка
30 м -
Готвене
120 м -
Готово след
150 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 400 гр свинска плешка обезкостена
- 1/2 ч.л. сол
- 2 с.л. олио
- 1 ч.ч. тъмна бира
- 1/4 ч.ч уиски
- 1 ч.л. риган
- 400 гр тиква парче
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Свинското се реже на кубчета. Посоляват се със сол. Слагат се в тава. Полива се с бира и уиски. Месото се оставя в хладилник за 2 - 3 часа.
СТЪПКА 2
Тиквеното парче се бели и реже на кубчета. Поръсва се с 1 с л захар. Полива се с 2 - 3 с л вода. Пече се на умерена фурна 40 мин.
СТЪПКА 3
Маринованото месо се премества в гювече. Полива се с марината. Поръсва се със сух стрит риган. Добавя се 2 с л олио и 1/2 ч ч вода. Гювечът се захлупва.
СТЪПКА 4
Пече се 70 - 80 мин. В порция се поднася месо, гарнирано с тиквени кубчета.
Хранителни Факти
Свински хапки с тиква
Количество за порция
Калории 397
Калории от мазнини 234
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 26g
40%
Наситени мазнини 7g
35%
Полинаситени мазнини 6g
Мононаситени мазнини 11g
Холестерол 71mg
24%
Натрий 305mg
13%
Калий 663mg
19%
Общо въглехидрати 10g
3%
Фибри 1g
4%
Захари 1g
Протеин 18g
36%
Витамин A
150%
Витамин C
17%
Калции
6%
Желязо
13%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.