ИНФОРМАЦИЯ
Свинско с праз лук
Това ястие най-често присъства на Коледната трапеза. Предпочитано е от мнозина, защото е невероятно вкусно. Ето и как да приговите свинско с праз лук:
-
Подготовка
20 м -
Готвене
60 м -
Готово след
80 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 500 гр тлъсто свинско месо
- 2 кг праз лук
- 30 гр сол
- 150 гр лимонов сок
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Нарязаното на късове месо се запържва в малко мазнина. В получената мазнина (месото се изважда) се слага ситно нарязаният праз и се задушава, без да се добавя вода.
СТЪПКА 2
Прибавя се месото и всичко в общо на тих огън до сваряване, като ястието трябва да остане на мазнина.
СТЪПКА 3
Отгоре се поръсва с лимонов сок и червен или черен пипер.
Хранителни Факти
Свинско с праз лук
Количество за порция
Калории 653
Калории от мазнини 207
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 23g
35%
Наситени мазнини 8g
40%
Полинаситени мазнини 3g
Мононаситени мазнини 9g
Холестерол 113mg
38%
Натрий 3487mg
145%
Калий 1386mg
40%
Общо въглехидрати 74g
25%
Фибри 9g
36%
Захари 20g
Протеин 42g
84%
Витамин A
165%
Витамин C
129%
Калции
33%
Желязо
68%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.