Тиквеник с готови кори

ИНФОРМАЦИЯ

Тиквеник с готови кори

Изпитана рецепта! Този тиквеник е невероятно вкусен с орехи и канела.
  • Подготовка

    20 м
  • Готвене

    45 м
  • Готово след

    65 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Тиквеник с готови кори
Тиквеник с готови кори

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Тиквата се почиства от семената и се настъргва на едро.

СТЪПКА 2

Загрява се 1 с.л. олио и се добавя настърганата/нарязаната тиква. Разбърква се около 10 мин, след което се добавя канела и захар на вкус. Добавят се и нарязаните на ситно орехи.

СТЪПКА 3

Взема се една кора. Слага се по дължина и около 2 с.л. от тиквената смес се разнася по цялата дължина след което се навива на руло.

СТЪПКА 4

Тавата за печене се подмазва с 1 с.л. олио и се редят навитите кори. Тиквеникът се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса, около 30-35 мин.

Хранителни Факти
Тиквеник с готови кори
Количество за порция
Калории 556 Калории от мазнини 450
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 50g 77%
Наситени мазнини 5g 25%
Полинаситени мазнини 33g
Мононаситени мазнини 9g
Натрий 4mg 0%
Калий 1123mg 32%
Общо въглехидрати 26g 9%
Фибри 7g 28%
Захари 5g
Протеин 12g 24%
Витамин A 370%
Витамин C 40%
Калции 14%
Желязо 25%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button