ИНФОРМАЦИЯ
Тиквеник с готови кори
Изпитана рецепта! Този тиквеник е невероятно вкусен с орехи и канела.-
Подготовка
20 м -
Готвене
45 м -
Готово след
65 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Тиквата се почиства от семената и се настъргва на едро.
СТЪПКА 2
Загрява се 1 с.л. олио и се добавя настърганата/нарязаната тиква. Разбърква се около 10 мин, след което се добавя канела и захар на вкус. Добавят се и нарязаните на ситно орехи.
СТЪПКА 3
Взема се една кора. Слага се по дължина и около 2 с.л. от тиквената смес се разнася по цялата дължина след което се навива на руло.
СТЪПКА 4
Тавата за печене се подмазва с 1 с.л. олио и се редят навитите кори. Тиквеникът се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса, около 30-35 мин.
Хранителни Факти
Тиквеник с готови кори
Количество за порция
Калории 556
Калории от мазнини 450
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 50g
77%
Наситени мазнини 5g
25%
Полинаситени мазнини 33g
Мононаситени мазнини 9g
Натрий 4mg
0%
Калий 1123mg
32%
Общо въглехидрати 26g
9%
Фибри 7g
28%
Захари 5g
Протеин 12g
24%
Витамин A
370%
Витамин C
40%
Калции
14%
Желязо
25%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.