Леопардови питки

ИНФОРМАЦИЯ

Леопардови питки

Страхотна рецепта за един уникални питки на вид и на вкус. Опитайте ги сега!
  • Подготовка

    35 м
  • Готвене

    40 м
  • Готово след

    75 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Продукти за тестото

Продукти за глазурата

Леопардови питки
Леопардови питки

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Смесете водата и млякото. Леко ги затоплете. Прибавете към тях маята и захарта. Оставете тази смес за около пет минути на топло и я изсипете в купата на вашия миксер.

СТЪПКА 2

Поставете бъркалката за тесто и разбъркайте за кратко. Прибавете слънчогледовото олио. Разбъркайте за кратко. Започнете на порции да прибавяте брашното без да спирате бъркалката. След първата порция прибавете солта и продължете с останалото брашно. Трябва да се получи меко тесто.

СТЪПКА 3

Изсипете тестото на вашата работна повърхност и го доомесете с още една супена лъжица брашно за повече гладкост. За съвсем кратко. За около минута. Намазнете тестото с малко олио, покрийте го със стреч фолио и го оставете на топло да втаса. Трябва да удвои обема си. Това ще ви отнеме между 40 минути и час.

СТЪПКА 4

Смесете продуктите за глазурата и ги разбъркайте до гладкост. Най-лесно това става с мини миксер за фрапе, но и с вилица може да свършите тази работа. Тази смес също оставете до тестото за питките. Тя също трябва да втаса.

СТЪПКА 5

Втасалото тесто разделете на осем части. От всяка част направете топчица. Топчиците подредете на разстояние една от друга. Използвайте голяма тава, дъното на която сте покрили с хартия за печене. Оставете ги да втасат за още 30 минути.

СТЪПКА 6

Разбъркайте глазурата. Облейте всяка питка с по една супена лъжица от нея. Ще ви остане малко от глазурата. Изхвърлете я.

СТЪПКА 7

Загрейте вашата фурна на 180 градуса и вентилатор предварително. Изпечете вашите леопардови питки до златисто. В моята фурна са готови точно за 18 минути, но всяка фурна е различна. Към десетата минута ще видите как започват да се образуват шарките на вашите леопардови питки.

Хранителни Факти
Леопардови питки
Количество за порция
Калории 993 Калории от мазнини 234
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 26g 40%
Наситени мазнини 3g 15%
Полинаситени мазнини 16g
Мононаситени мазнини 5g
Холестерол 3mg 1%
Натрий 739mg 31%
Калий 368mg 11%
Общо въглехидрати 165g 55%
Фибри 7g 28%
Захари 4g
Протеин 23g 46%
Витамин A 1%
Калции 9%
Желязо 51%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button