ИНФОРМАЦИЯ
Диско картофи
След като опитате тези страшно вкусни картофки с бекон и моцарела ще присъстват на вашата трапеза доста често. Опитайте ги сега!-
Подготовка
15 м -
Готвене
50 м -
Готово след
65 м
СЪСТАВКИ
- 1 кг. картофи
- 200 гр. пушен бекон
- 120 гр. моцарела
- 150 гр. царевица една малка консерва
- 180 гр. кашкавал
- 3 с.л. слънчогледово олио
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Обелете картофите, измийте ги и ги сварете в подсолена вода. След като са готови ги извадете от водата. Нарежете ги на едри парчета. Опитайте ги дали са достатъчно солени. Ако не са, посолете допълнително. Покрийте с тях дъното на вашата тава.
СТЪПКА 2
Докато се варят картофите, нарежете бекона на лентички или парченца. Загрейте слънчогледовото олио и запържете нарязания бекон до златисто. Разпределете хрупкавите парченца бекон върху картофите, а мазнината излейте върху тях.
СТЪПКА 3
Излейте течността от консервата с царевица. След това поръсете със зрънцата горните продукти.
СТЪПКА 4
Накъсайте моцарелата и я разпределете върху царевичните зърна.
СТЪПКА 5
Настържете кашкавала на едро и покрийте всичко с него.
СТЪПКА 6
Изпечете вашите диско картофки до златист цвят на кашкавала.