ИНФОРМАЦИЯ
Есенна паста
Невероятна рецепта за много вкусна паста с тиква.-
Подготовка
15 м -
Готвене
30 м -
Готово след
45 м
СЪСТАВКИ
- 500 гр. паста къси макарони като тръбички
- 1 бр. тиква цигулка
- олио
- 2 бр. скилидки чесън
- клонка пресен босилек
- 400 гр. стерилизирани домати консерва
- 300 грама настърган пармезан кашкавал
- 2 бр. стръка пресен градински чай (може и друга зелена подправка която вие обичате)
- черен пипер и сол на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Включете фурната да загрява до 200°C
СТЪПКА 2
Измийте и обелете тиквата. Срежете я на две части и изчистете семето. Всяка част нарежете на парченца с дебелина 2,5 см. Наредете тиквата в тава, намазана с олио. Наръсете с олио и малко вода, сложете да се пече в загрятата фурна 15 минути или повече, докато омекне. Можете да я покриете с фолио.
СТЪПКА 3
През това време сложете олио в тиган. Пуснете настъргания или пресован чесън и босилека. След няколко минути изсипете консервираните домати и бъркайте с дървена бъркалка.
СТЪПКА 4
В тенджера сложете подсолена вода и пастата (макароните) да се сварят. Когато бъдат сварени, прецедете водата и сложете пастата в доматения сос. С тази смес залейте изпечените парчета тиква.
СТЪПКА 5
Настържете пармезан (кашкавал) и наръсете отгоре. Сложете във фурната, докато пармезанът (кашкавалът) получи златиста коричка. Сервирайте готовата есенна паста топла.