Малиново маршмелоу

ИНФОРМАЦИЯ

Малиново маршмелоу

Търсите идея за летен десерт? Това малиново маршмелоу е перфектно в сезона на малините. Опитайте го и вие!
  • Подготовка

    30 м
  • Готвене

    30 м
  • Готово след

    60 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Малиново маршмелоу
Малиново маршмелоу

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Желатинът се накисва във вода да набъбне. Малините и захарта се намачкват и се слагат на котлона до стопяване на захарта при непрекъснато бъркане, за да не загори. Малиновата смес се пасира и се прецежда през цедка, за да няма семки.

СТЪПКА 2

Добавя се лимонтузу в още топлата смес и се разбърква, за да се разтвори. Желатинът се разтопява в микровълнова фурна за няколко секунди и се налива към прецеденото топло малиново пюре. Разбърква се и се оставя да се охлади до стайна температура.

СТЪПКА 3

Охладената смес се разбива с миксер на висока скорост, докато се получи пухкава пяна.

СТЪПКА 4

Излива се в предварително застлана с хартия за печене тавичка и се заравнява отгоре. Оставя се за няколко часа на стайна температура да стегне, след което се нарязва с нож или форми за бонбони с желаната големин. Овалват се обилно в пудра захар.

СТЪПКА 5

Съхраняват се за около 4 - 5 дни в плътно затворена кутия, обилно посипана с пудра захар. Могат да се приготвят с друг плод или сок от плод или само със захарен сироп и ванилия.

Хранителни Факти
Малиново маршмелоу
Количество за порция
Калории 50
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 0.03g 0%
Наситени мазнини 0.001g 0%
Полинаситени мазнини 0.02g
Мононаситени мазнини 0.003g
Натрий 2mg 0%
Калий 8mg 0%
Общо въглехидрати 13g 4%
Фибри 0.3g 1%
Захари 12g
Протеин 0.1g 0%
Витамин C 2%
Калции 0.1%
Желязо 0.2%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button