Патладжан с кисело мляко

ИНФОРМАЦИЯ

Патладжан с кисело мляко

Вкусен патладжан с кисело мляко за обяд.    
  • Подготовка

    30 м
  • Готвене

    15 м
  • Готово след

    45 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Патладжан с кисело мляко
Патладжан с кисело мляко

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Патладжаните се почистват, измиват и се нарязват на кръгчета. Нареждат се в цедка и се посоляват.

СТЪПКА 2

Оставят се да престоят 30 минути, след което се отцеждат от горчивия сок. Подсушават се с кухненско руло.

СТЪПКА 3

В голям тиган се сгорещява мазнината. Кръгчетата патладжани се изпържват от всяка страна до златист цвят.

СТЪПКА 4

Киселото мляко се поставя в дълбок съд и се прибавя счуканият чесън. Добавя се ситно нарязаният копър и малко зехтин. Заливката се разбърква добре, като по желание може да се добави лимонов сок.

СТЪПКА 5

Готовите патладжани се се заливат с приготвената заливка. Патладжаните с кисело мляко поднасят се топли или студени.

Хранителни Факти
Патладжан с кисело мляко
Количество за порция
Калории 90 Калории от мазнини 18
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 2g 3%
Наситени мазнини 1g 5%
Полинаситени мазнини 0.1g
Мононаситени мазнини 0.5g
Холестерол 7mg 2%
Натрий 81mg 3%
Калий 398mg 11%
Общо въглехидрати 12g 4%
Фибри 2g 8%
Захари 9g
Протеин 7g 14%
Витамин A 2%
Витамин C 6%
Калции 22%
Желязо 1%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button