ИНФОРМАЦИЯ
Печена кокошка
Печената кокошка е традиционно ястие за Рождество Христово, Коледа. Мнозина я приготвят за Коледната трапеза. Ето и рецептата за тази невероятно вкусна печена кокошка:
-
Подготовка
15 м -
Готвене
120 м -
Готово след
135 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 1 бр кокошка голяма
- лют червен пипер на вкус
- сол щипка
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Кокошката се пече на жар, докато се зачерви, после се слага в тава и се пече във фурната.
СТЪПКА 2
Може да се прибави малко вода и мазнина.
СТЪПКА 3
Опечена, се посолява и наръсва с лют червен пипер.
Хранителни Факти
Печена кокошка
Количество за порция
Калории 1185
Калории от мазнини 603
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 67g
103%
Наситени мазнини 19g
95%
Полинаситени мазнини 15g
Мононаситени мазнини 26g
Холестерол 435mg
145%
Натрий 2020mg
84%
Калий 1105mg
32%
Протеин 135g
270%
Витамин A
25%
Калции
5%
Желязо
35%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.