ИНФОРМАЦИЯ
Праз с ориз
Ако не обичате месо или просто искате да хапнете нещо постно, това ястие е перфектно. Опитайте го сега!-
Подготовка
15 м -
Готвене
40 м -
Готово след
55 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Почистете праза, измийте го и го нарежете на тънки колелца, които изсипете в сгорещеното олио и задушавайте 4 - 5 мин.
СТЪПКА 2
След това добавете към праза измития ориз, като бъркате непрекъснато в продължение на 5 мин.
СТЪПКА 3
Свалете праза с ориза от котлона и добавете нарязания на дребно домат или доматено пюре и нарязаните на дребно маслини, посолете на вкус (около 1 ч л сол е достатъчна) и разбъркайте.
СТЪПКА 4
Изсипете сместа в тавичка, добавете 3 ч ч вода и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.
СТЪПКА 5
Ястието е готово когато набъбне оризът. Ако не е омекнал достатъчно, добавете още ½ ч ч вода.
Хранителни Факти
Праз с ориз
Количество за порция
Калории 116
Калории от мазнини 18
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 2g
3%
Наситени мазнини 0.3g
2%
Полинаситени мазнини 0.3g
Мононаситени мазнини 1g
Натрий 346mg
14%
Калий 157mg
4%
Общо въглехидрати 23g
8%
Фибри 2g
8%
Захари 2g
Протеин 2g
4%
Витамин A
19%
Витамин C
14%
Калции
4%
Желязо
11%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.