-
Подготовка
5 м -
Готвене
5 м -
Готово след
10 м
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Счупвате яйцата в една купа. Разбивате ги. Към тях добавяте водата. Съотношение 1:1 – едно яйце – една лъжица вода. Разбивате сместа отново.
СТЪПКА 2
Добавяте сиренето/кашкавала/шунката. Можете да сложите също гъби, кисели краставички, кренвирши и т.н. Добавяте малко сол. Пак разбивате.
СТЪПКА 3
В тиган, в който предварително сте сложили малко олио и сте загрели на котлона, изсипвате получената смес и захлупвате тигана с капак. Така омлетът се изпържва и бухва, като необходимото за това време е около 3 минути. След това можете да го обърнете, за да се опържи и от другата страна. За същото време.
СТЪПКА 4
Колкото по-постен е омлетът ви, толкова по-пухкав ще стане. Но пък сиренето, кашкавалът и шунката придават още по-добър вкус.