ИНФОРМАЦИЯ
Апетитни калмари с гъби и кашкавал
Изненадайте вашите близки с вкусни калмари пълнени с гъби и кашкавал.-
Подготовка
15 м -
Готвене
20 м -
Готово след
35 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Почистете и нарежете гъбите на филийки, а копъра на ситно. Настържете на ренде кашкавала.
СТЪПКА 2
В тиган налейте 2 с.л. олио и запържете гъбите. Добавете разбитите със сол и черен пипер яйца и пържете до готовност.
СТЪПКА 3
Свалете от огъня, добавете настъргания кашкавал и копъра и разбъркайте сместа. Напълнете тубите с нея, затворете ги с клечки за зъби и ги намажете с олио. Поставете ги в тава и ги сложете във фурната на 200 градуса за около 15-20 мин.
СТЪПКА 4
Може да ги поднесете цели или нарязани на кръгчета.
Хранителни Факти
Пълнени калмари с гъби и кашкавал
Количество за порция
Калории 560
Калории от мазнини 315
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 35g
54%
Наситени мазнини 17g
85%
Полинаситени мазнини 3g
Мононаситени мазнини 11g
Холестерол 795mg
265%
Натрий 943mg
39%
Калий 979mg
28%
Общо въглехидрати 12g
4%
Фибри 2g
8%
Захари 6g
Протеин 50g
100%
Витамин A
25%
Витамин C
12%
Калции
57%
Желязо
22%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.