Тази икона дарява бебета на двойки с проблеми при зачеване

Чудесата на Св. Богородица – Златната ябълка

Икона на Богородица в горноводенския храм спасява жени от безплодие

Три златни ябълки красят днес обкова на чудотворната икона, а самият той е от сребро и тежи 2 килограма. Така благодарни люде са дали своята признателност към Божията майка за нейната небесна помощ.

Иконата е в храма от 1700 г с построяването му и вече пето столетие не спира да твори чудеса.

Свързани статии

Възрастните хора от село Горни воден край Асеновград още помнят как княгиня Евдокия, сестрата на царя, пренощувала при нея през 1934 г и се избавила от от дълго мъчеща я болест. За благодарност Борис Трети дарил на църквата мрамор за облицоване на пода и окичил чудотворната икона със златен медальон

Най-много глави се кланят пред светия лик в молитва за рожба.

Само в горноводенския храм в памет на някогашното чудо и с надежда за Богородична милост се извършва специален обред, известен като Златната ябълка.

Всяка година в първия петък на Великия пост иконата се закичва с тежък венец, в който са затъкани поне 20 кг ябълки.

В събота следва празникът Похвала на Пресвета Богородица. Тъкмо на тоя ден след литургията свещеникът снема натежалия от плод венец от иконата на Девата и всяка двойка, дошла да се помоли за рожба, получава по една ябълка, която се изяжда цялата – със семето и дръжките.

Останалите се разрязват и раздават за здраве на другите богомолци. Според светите отци от храма всяка година жени измолват от Богородица над 30 рожби.  

Не пропускайте да видите и ⤵️
Успение на Пресвета Богородица
Поверия и суеверия за Голяма Богородица
Богородични пости
Молитва към Богородица
Българки забременяват с 100-годишна рецепта чудо

Back to top button