ИНФОРМАЦИЯ
Постни сарми с кисело зеле
Ястието се приготвя в глинен съд. Сармите се заливат със зелев сок за да станат още по-вкусни.-
Подготовка
25 м -
Готвене
60 м -
Готово след
85 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 300 гр. ориз
- 2 кг. кисело зеле
- зелев сок
- 1 бр. глава лук
- 4 с.л. олио
- сол на вкус
- червен пипер на вкус
- магданоз на вкус
- 1 с.л. чубрица
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Лукът се нарязва на дребно и се задушава в олиото.
СТЪПКА 2
Слага се оризът, разбърква се и леко се посолява. Добавя се червен пипер и магданоз.
СТЪПКА 3
Увиват се сарми и се нареждат в тенджера, на дъното на която има наредени зелеви листа, за да не загорят сармите. Притискат се с порцеланова чиния и се заливат със зелев сок до половината от височината на сармите. Варят се на тих огън.
Хранителни Факти
Постни сарми с кисело зеле
Количество за порция
Калории 292
Калории от мазнини 117
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 13g
20%
Наситени мазнини 2g
10%
Полинаситени мазнини 6g
Мононаситени мазнини 4g
Натрий 292mg
12%
Калий 1056mg
30%
Общо въглехидрати 43g
14%
Фибри 11g
44%
Захари 15g
Протеин 8g
16%
Витамин A
15%
Витамин C
220%
Калции
27%
Желязо
23%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.