ИНФОРМАЦИЯ
Яхния със свинско
За любители на свинко месо! Тази рецепта е много интересна и невероятно апетитна. Опитайте я сега!-
Подготовка
10 м -
Готвене
40 м -
Готово след
50 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 700 гр. свинско месо за готвене
- 100 гр. сини сливи без костилки
- 4 бр. глави лук
- 3 бр. моркова
- 1 бр. домат
- 1 с.л. доматено пюре
- черен пипер на вкус
- чубрица на вкус
- 5-6 бр. черен пипер - на зърна
- 2 бр. дафинов лист
- сол на вкус
- олио на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Месото се запържва в сгорещеното олио. Към него се прибавят нарязаният на полумесеци лук и нарязаните на шайби моркови.
СТЪПКА 2
Слагат се 2 бр дафинов лист и 5-6 зърна черен пипер. Когато зеленчуците започнат да омекват, се добаят настърганият домат, доматеното пюре, черен пипер, чубрица и сол.
СТЪПКА 3
Накрая се слагат и сините сливи. Всичко се прехвърля в гювеч. При необходимост се долива вода, колкото да покрие месото.
СТЪПКА 4
Ястието се пече 40 минути на 220 градуса.
Хранителни Факти
Яхния със свинско
Количество за порция
Калории 534
Калории от мазнини 270
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 30g
46%
Наситени мазнини 11g
55%
Полинаситени мазнини 3g
Мононаситени мазнини 13g
Холестерол 158mg
53%
Натрий 718mg
30%
Калий 966mg
28%
Общо въглехидрати 14g
5%
Фибри 3g
12%
Захари 6g
Протеин 49g
98%
Витамин A
207%
Витамин C
18%
Калции
7%
Желязо
14%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.