ИНФОРМАЦИЯ
Ягодово гаспачо
Опитайте тази студена супа, ягодово гаспачо, която произхожда от Испания. Вкусът й е невероятно вкусен и интересен. Супата е изклчително походяща в горещите летни дни. Ето и как да я приготвите:-
Подготовка
10 м -
Готвене
10 м -
Готово след
20 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 1/2 бр глава лук
- 1 бр чесън скилидка
- 500 гр ягоди
- 1/2 бр пиперка
- 2 бр краставички
- мента няколко листенца
- 60 мл балсамов оцет
- 120 мл зехтин
- 250 мл доматен сок
- 1/2 бр ягодка за украса
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Смесете в купа 1/2 глава ситно нарязан лук, 1 скилидка настърган чесън, 500 гр нарязани ягоди, 1/2 пиперка и 2 краставички – ситно нарязани, няколко скълцани листенца мента, 60 мл балсамов оцет и 120 мл зехтин.
СТЪПКА 2
Пасирайте всичко с уреда за пюре и поставете купата за 1 час в хладилника, за да се смесят добре всички вкусове.
СТЪПКА 3
Добавете 250 мл доматен сок, като продължавате да пасирате. Покрийте купата и я оставете за още 1/2 час в хладилника.
СТЪПКА 4
Разпределете това необичайно гаспачо в купички или дълбоки чинии. Нарежете отгоре по 1/2 ягодка, добавете по няколко лентички хамон или прошуто, поръсете малко зехтин и поднесете.
Хранителни Факти
Ягодово гаспачо
Количество за порция
Калории 345
Калории от мазнини 279
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 31g
48%
Наситени мазнини 4g
20%
Полинаситени мазнини 3g
Мононаситени мазнини 22g
Натрий 173mg
7%
Калий 468mg
13%
Общо въглехидрати 18g
6%
Фибри 4g
16%
Захари 12g
Протеин 2g
4%
Витамин A
6%
Витамин C
106%
Калции
3%
Желязо
5%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.