Ягодово гаспачо

ИНФОРМАЦИЯ

Ягодово гаспачо

Опитайте тази студена супа, ягодово гаспачо, която произхожда от Испания. Вкусът й е невероятно вкусен и интересен. Супата е изклчително походяща в горещите летни дни. Ето и как да я приготвите:  
  • Подготовка

    10 м
  • Готвене

    10 м
  • Готово след

    20 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Ягодово гаспачо
Ягодово гаспачо

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Смесете в купа 1/2 глава ситно нарязан лук, 1 скилидка настърган чесън, 500 гр нарязани ягоди, 1/2 пиперка и 2 краставички – ситно нарязани, няколко скълцани листенца мента, 60 мл балсамов оцет и 120 мл зехтин.

СТЪПКА 2

Пасирайте всичко с уреда за пюре и поставете купата за 1 час в хладилника, за да се смесят добре всички вкусове.

СТЪПКА 3

Добавете 250 мл доматен сок, като продължавате да пасирате. Покрийте купата и я оставете за още 1/2 час в хладилника.

СТЪПКА 4

Разпределете това необичайно гаспачо в купички или дълбоки чинии. Нарежете отгоре по 1/2 ягодка, добавете по няколко лентички хамон или прошуто, поръсете малко зехтин и поднесете.

Хранителни Факти
Ягодово гаспачо
Количество за порция
Калории 345 Калории от мазнини 279
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 31g 48%
Наситени мазнини 4g 20%
Полинаситени мазнини 3g
Мононаситени мазнини 22g
Натрий 173mg 7%
Калий 468mg 13%
Общо въглехидрати 18g 6%
Фибри 4g 16%
Захари 12g
Протеин 2g 4%
Витамин A 6%
Витамин C 106%
Калции 3%
Желязо 5%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button